Adatvédelem

Adatvédelem

A BricksDirect sokat törődik az Ön adatvédelmével. Ezért csak olyan adatokat dolgozunk fel, amelyekre szolgáltatásaink (fejlesztéséhez) szükségünk van, és gondosan kezeljük az Önről és szolgáltatásaink használatáról gyűjtött információkat. Az Ön adatait soha nem adjuk át harmadik félnek kereskedelmi célokra.

Ez az adatvédelmi szabályzat a BricksDirect által nyújtott weboldal és szolgáltatások használatára vonatkozik. A jelen feltételek érvényességi ideje 2018. május 25., az új változat közzétételével minden korábbi változat érvényessége megszűnik. Ez az adatvédelmi szabályzat leírja, hogy milyen adatokat gyűjtünk Önről, mire és kikkel használjuk fel ezeket az adatokat, és milyen feltételek mellett, ha egyáltalán, ezeket az adatokat harmadik féllel megoszthatjuk. Azt is elmagyarázzuk Önnek, hogyan tároljuk az adatait, hogyan védjük az adatait a visszaélésekkel szemben, és milyen jogai vannak a nekünk megadott személyes adatokkal kapcsolatban.

Ha bármilyen kérdése van adatvédelmi szabályzatunkkal kapcsolatban, forduljon adatvédelmi ügyekben illetékes kapcsolattartónkhoz, az elérhetőségeket adatvédelmi szabályzatunk végén találja.

Az adatfeldolgozásról

Az alábbiakban elolvashatja, hogyan dolgozzuk fel az adatait, hol tároljuk (vagy tároltatjuk) azokat, milyen biztonsági technikákat alkalmazunk, és kik számára hozzáférhetőek az adatok.

Webshop szoftver

Prestashop

Webáruházunkat a Prestashop szoftverével fejlesztettük ki. Az Ön által a szolgáltatásainkhoz rendelkezésünkre bocsátott személyes adatokat megosztjuk ezzel a féllel. A Prestashop az Ön adataihoz azért fér hozzá, hogy (technikai) támogatást nyújtson nekünk, az Ön adatait semmilyen más célra nem használják fel. A Prestashop köteles megfelelő biztonsági intézkedéseket tenni a velük kötött megállapodás alapján. Ezek a biztonsági intézkedések az SSL titkosítás alkalmazásából és az erős jelszópolitikából állnak. A Prestashop sütiket használ a szoftver használatával kapcsolatos technikai információk gyűjtésére, személyes adatokat nem gyűjt és/vagy tárol. A Prestashop fenntartja magának a jogot, hogy az összegyűjtött adatokat saját vállalatcsoportján belül megossza a szolgáltatás további javítása érdekében.

Webhosting

Siteground

A Sitegroundtól vásárolunk webtárhelyet és e-mail szolgáltatást. A Siteground a mi nevünkben kezeli a személyes adatokat, és nem használja fel az Ön adatait saját céljaira. Azonban metaadatokat gyűjthet a szolgáltatások használatáról. Ezek nem személyes adatok. A Siteground megfelelő technikai és szervezési intézkedéseket tett az Ön személyes adatainak elvesztése és jogosulatlan felhasználása ellen. A Siteground a titoktartási megállapodás értelmében köteles a titoktartás megőrzésére.

E-mail és levelezőlisták

Hotmail

A rendszeres üzleti e-mail forgalmunkhoz a Hotmail szolgáltatásait vesszük igénybe. Ez a fél megfelelő technikai és szervezési intézkedéseket hozott annak érdekében, hogy az Ön és a mi adatainkkal való visszaélést, elvesztést és sérülést a lehető legnagyobb mértékben megakadályozza. A Hotmail nem fér hozzá a postaládánkhoz, és minden e-mail forgalmunkat bizalmasan kezeljük.

Fizetési feldolgozók

Mollie

A webáruházunkban történő fizetések (részleges) lebonyolításához a Mollie platformját használjuk. A Mollie feldolgozza az Ön nevét, címét és lakóhelyét, valamint a fizetési adatait, például a bankszámlaszámát vagy a hitelkártyaszámát. A Mollie megfelelő technikai és szervezési intézkedéseket tett az Ön személyes adatainak védelme érdekében. A Mollie fenntartja magának a jogot, hogy az Ön adatait szolgáltatásainak további javítása érdekében felhasználja, és ezzel összefüggésben (anonimizált) adatait harmadik felekkel megossza. Az Ön személyes adatainak védelmére vonatkozó fenti garanciák a Mollie szolgáltatásainak azon részeire is vonatkoznak, amelyekhez harmadik feleket vesz igénybe. A Mollie nem őrzi meg az Ön adatait a törvény által megengedettnél hosszabb ideig.

PayPal

A webáruházunkban történő fizetések (egy részének) lebonyolításához a PayPal platformját használjuk. A PayPal feldolgozza az Ön nevét, címét és lakóhelyét, valamint az Ön fizetési adatait, például bankszámlaszámát vagy hitelkártyaszámát. A PayPal megfelelő technikai és szervezési intézkedéseket hozott az Ön személyes adatainak védelme érdekében. A PayPal fenntartja magának a jogot, hogy az Ön adatait szolgáltatásainak további javítása érdekében felhasználja, és e folyamat részeként (anonimizált) adatokat osszon meg harmadik felekkel. Az Ön személyes adatainak védelmére vonatkozó valamennyi fenti biztosíték a PayPal szolgáltatásainak azon elemeire is vonatkozik, amelyekhez harmadik feleket vesz igénybe. A PayPal nem őrzi meg az Ön adatait a törvény által megengedettnél hosszabb ideig.

Klarna

A webáruházunkban történő fizetések (egy részének) feldolgozásához a Klarna platformját használjuk. A Klarna feldolgozza az Ön nevét, címét és lakóhelyét, valamint az Ön fizetési adatait, például bankszámlaszámát vagy hitelkártyaszámát. A Klarna megfelelő technikai és szervezési intézkedéseket hozott az Ön személyes adatainak védelme érdekében. A Klarna fenntartja magának a jogot, hogy az Ön adatait szolgáltatásainak további javítása érdekében felhasználja, és e folyamat részeként (anonimizált) adatait harmadik felekkel megossza. Az Ön személyes adatainak védelmére vonatkozó fenti garanciák a Klarna szolgáltatásainak azon elemeire is vonatkoznak, amelyekhez a Klarna harmadik feleket vesz igénybe. A Klarna nem őrzi meg az Ön adatait a törvény által megengedettnél hosszabb ideig.

Stripe

A webáruházunkban történő fizetések (egy részének) feldolgozásához a Stripe platformját használjuk. A Stripe feldolgozza az Ön nevét, címét és lakóhelyét, valamint az Ön fizetési adatait, például bankszámlaszámát vagy hitelkártyaszámát. A Stripe megfelelő technikai és szervezési intézkedéseket tett az Ön személyes adatainak védelme érdekében. A Stripe fenntartja magának a jogot, hogy az Ön adatait szolgáltatásainak további javítása érdekében felhasználja, és ezzel összefüggésben (anonimizált) adatait harmadik felekkel megossza. Az Ön személyes adatainak védelmére vonatkozó fenti garanciák a Stripe szolgáltatásainak azon elemeire is vonatkoznak, amelyekhez harmadik feleket vesz igénybe. A Stripe nem őrzi meg az Ön adatait a törvény által megengedettnél hosszabb ideig.

Értékelések

Kiyoh

Az értékeléseket a Kiyoh platformon keresztül gyűjtjük. Ha a Kiyoh-n keresztül hagy értékelést, akkor meg kell adnia nevét, lakóhelyét és e-mail címét. A Kiyoh megosztja velünk ezeket az információkat, hogy a véleményt összekapcsolhassuk az Ön megrendelésével. A Kiyoh az Ön nevét és lakóhelyét saját weboldalán is közzéteszi. Bizonyos esetekben a Kiyoh felveheti Önnel a kapcsolatot, hogy magyarázatot adjon az értékelésére. Abban az esetben, ha felkérjük Önt egy értékelés benyújtására, megosztjuk nevét és e-mail címét a Kiyoh-val. Ők kizárólag arra a célra használják fel ezeket az információkat, hogy meghívják Önt egy értékelés benyújtására. A Kiyoh megfelelő technikai és szervezési intézkedéseket tett az Ön személyes adatainak védelme érdekében. A Kiyoh fenntartja magának a jogot, hogy harmadik feleket bízzon meg a szolgáltatások nyújtásával, amelyekre a Kiyoh engedélyt adott. Az Ön személyes adatainak védelmére vonatkozó fenti garanciák a Kiyoh szolgáltatásainak azon részeire is vonatkoznak, amelyekhez harmadik feleket vesz igénybe. A Kiyoh az Ön személyes adatait mindaddig megőrzi, amíg a platformon közzétett véleményt fenntartja. A Kiyoh adatvédelmi tisztviselőt nevezett ki, akinek elérhetőségét a Kiyoh weboldalán találja meg.

Szállítás és logisztika

DPD

Ha Ön rendelést ad le nálunk, a mi feladatunk, hogy a csomagját eljuttassuk Önhöz. A kézbesítéshez a DPD szolgáltatásait vesszük igénybe. Ezért szükséges, hogy az Ön nevét, címét és lakóhelyét megosszuk a DPD-vel. A DPD ezeket az adatokat kizárólag a szerződés teljesítéséhez használja fel. Abban az esetben, ha a DPD alvállalkozókat vesz igénybe, a DPD ezen felek számára is hozzáférhetővé teszi az Ön adatait.

FedEx

Ha Ön rendelést ad le nálunk, a mi feladatunk, hogy a csomagját kézbesítsük Önnek. A kézbesítéshez a FedEx szolgáltatásait vesszük igénybe. Szükséges, hogy megosszuk az Ön nevét, címét és lakóhelyére vonatkozó adatokat a FedEx-szel. A FedEx ezeket az adatokat kizárólag a szerződés teljesítéséhez használja fel. Amennyiben a FedEx alvállalkozókat vesz igénybe, a DPD az Ön adatait ezen felek számára is hozzáférhetővé teszi.

Számlázás és könyvelés

SnelStart

Az adminisztrációhoz és a könyveléshez a SnelStart szolgáltatásait vesszük igénybe. Megosztjuk az Ön nevét, címét és lakóhelyének adatait, valamint a megrendelésével kapcsolatos adatokat. Ezeket az adatokat az értékesítési számlák adminisztrációjához használjuk. Adminisztrációnkhoz és könyvelésünkhöz a SnelStart szolgáltatásait vesszük igénybe. Megosztjuk az Ön nevét, címét és lakóhelyének adatait, valamint az Ön megrendelésére vonatkozó adatokat. Ezeket az adatokat az értékesítési számlák adminisztrációjához használjuk. Az Ön személyes adatait védett módon küldjük és tároljuk. A SnelStart titoktartásra kötelezett, és bizalmasan kezeli az Ön adatait. A SnelStart az Ön személyes adatait a fentieken kívül más célra nem használja fel.

Külső értékesítési csatornák

Bol.com

Termékeink (egy részét) a Bol.com platformon keresztül értékesítjük. Ha ezen a platformon keresztül ad le megrendelést, a Bol.com megosztja velünk a megrendelését és személyes adatait. Ezeket az adatokat a megrendelésének feldolgozásához használjuk fel. Adatait bizalmasan kezeljük, és megfelelő technikai és szervezési intézkedéseket tettünk az adatok elvesztése és jogosulatlan felhasználása elleni védelem érdekében.

Amazon

Termékeink (egy részét) az Amazon platformon keresztül értékesítjük. Ha ezen a platformon keresztül rendel, az Amazon megosztja velünk a megrendelését és személyes adatait. Ezeket az adatokat a megrendelésének feldolgozásához használjuk fel. Adatait bizalmasan kezeljük, és megfelelő technikai és szervezési intézkedéseket tettünk az adatok elvesztése és jogosulatlan felhasználása elleni védelem érdekében.

Blokker

Cikkeink (egy részét) a Blokker platformon keresztül értékesítjük. Ha ezen a platformon keresztül rendelést ad le, a Blokker megosztja velünk a megrendelését és személyes adatait. Ezeket az információkat a megrendelésének feldolgozásához használjuk fel. Az Ön adatait bizalmasan kezeljük, és megfelelő technikai és szervezési intézkedéseket tettünk annak érdekében, hogy megvédjük adatait az elvesztés és a jogosulatlan felhasználás ellen.

Cdon

Termékeink (egy részét) a Cdon platformon keresztül értékesítjük. Ha ezen a platformon keresztül ad le megrendelést, a Cdon megosztja velünk a megrendelését és személyes adatait. Ezeket az információkat a megrendelésének feldolgozásához használjuk fel. Adatait bizalmasan kezeljük, és megfelelő technikai és szervezési intézkedéseket tettünk az adatok elvesztése és jogosulatlan felhasználása elleni védelem érdekében.

Fnac

Termékeink (egy részét) a Fnac platformon keresztül értékesítjük. Ha ezen a platformon keresztül ad le rendelést, az Fnac megosztja velünk az Ön rendelését és személyes adatait. Ezeket az adatokat a megrendelésének feldolgozásához használjuk fel. Az Ön adatait bizalmasan kezeljük, és megfelelő technikai és szervezési intézkedéseket tettünk az adatok elvesztése és jogosulatlan felhasználása elleni védelem érdekében.

Cdiscount

Termékeink (egy részét) a Cdiscount platformon keresztül értékesítjük. Ha ezen a platformon keresztül ad le megrendelést, a Cdiscount megosztja velünk a megrendelését és személyes adatait. Ezeket az adatokat a megrendelésének feldolgozásához használjuk fel. Adatait bizalmasan kezeljük, és megfelelő technikai és szervezési intézkedéseket tettünk az adatok elvesztése és jogosulatlan felhasználása elleni védelem érdekében.

Kleertjes.com

Termékeink (egy részét) a Kleertjes.com platformon keresztül értékesítjük. Ha ezen a platformon keresztül ad le megrendelést, akkor a Kleertjes.com megosztja velünk a megrendelését és személyes adatait. Ezeket az információkat a megrendelésének feldolgozásához használjuk fel. Az Ön adatait bizalmasan kezeljük, és megfelelő technikai és szervezési intézkedéseket tettünk annak érdekében, hogy megvédjük adatait az elvesztés és a jogosulatlan felhasználás ellen.

Fruugo

Termékeink (egy részét) a Fruugo platformon keresztül értékesítjük. Ha ezen a platformon keresztül ad le megrendelést, a Fruugo megosztja velünk a megrendelését és személyes adatait. Ezeket az adatokat a megrendelésének feldolgozásához használjuk fel. Az Ön adatait bizalmasan kezeljük, és megfelelő technikai és szervezési intézkedéseket tettünk annak érdekében, hogy megvédjük adatait az elvesztés és a jogosulatlan felhasználás ellen.

BrickLink

Termékeink (egy részét) a BrickLink platformon keresztül értékesítjük. Ha ezen a platformon keresztül rendelést ad le, a BrickLink megosztja velünk az Ön megrendelését és személyes adatait. Ezeket az adatokat a megrendelésének feldolgozásához használjuk fel. Adatait bizalmasan kezeljük, és megfelelő technikai és szervezési intézkedéseket tettünk az adatok elvesztése és jogosulatlan felhasználása elleni védelem érdekében.

BrickOwl

Termékeink (egy részét) a BrickOwl platformon keresztül értékesítjük. Ha ezen a platformon keresztül rendelést ad le, a BrickOwl megosztja velünk a megrendelését és személyes adatait. Ezeket az információkat a megrendelésének feldolgozásához használjuk fel. Adatait bizalmasan kezeljük, és megfelelő technikai és szervezési intézkedéseket tettünk az adatok elvesztése és jogosulatlan felhasználása elleni védelem érdekében.

Az adatfeldolgozás célja

A feldolgozás általános célja

Az Ön adatait kizárólag szolgáltatásaink nyújtása céljából használjuk fel. Ez azt jelenti, hogy az adatkezelés célja mindig közvetlenül az Ön által megadott megrendeléshez kapcsolódik. Az Ön adatait nem használjuk fel (célzott) marketing célokra. Ha Ön adatokat oszt meg velünk, és ezeket az adatokat arra használjuk fel, hogy - az Ön kérésétől eltérő módon - egy későbbi időpontban felvegyük Önnel a kapcsolatot, akkor ehhez kifejezett engedélyét kérjük. Az Ön adatait nem osztjuk meg harmadik felekkel, kivéve a számviteli és egyéb adminisztratív kötelezettségek teljesítése céljából. Ezek a harmadik felek mind titoktartási kötelezettséggel tartoznak a közöttük és köztünk létrejött megállapodás, eskü vagy jogi kötelezettség alapján.

Automatikusan gyűjtött adatok

A weboldalunk által automatikusan gyűjtött adatokat szolgáltatásunk további javítása céljából dolgozzuk fel. Ezek az adatok (pl. az Ön IP-címe, webböngészője és operációs rendszere) nem minősülnek személyes adatnak.

Együttműködés az adó- és bűnügyi nyomozással

A BricksDirect bizonyos esetekben jogi kötelezettség alapján az Ön adatait kormányzati adó- vagy bűnügyi nyomozással összefüggésben megoszthatja. Ilyen esetben kénytelenek vagyunk megosztani az Ön adatait, de a törvény adta lehetőségek keretein belül ellene fogunk tenni.

Biztonsági időszakok

Az Ön adatait mindaddig megőrizzük, amíg Ön az ügyfelünk. Ez azt jelenti, hogy mindaddig megőrizzük az ügyfélprofilját, amíg Ön nem jelzi, hogy nem kívánja tovább igénybe venni szolgáltatásainkat. Ha ezt jelzi számunkra, akkor ezt mi is elfelejtési kérelemnek tekintjük. A vonatkozó adminisztratív kötelezettségek értelmében meg kell őriznünk az Ön (személyes) adatait tartalmazó számlákat, így ezeket az adatokat a vonatkozó időszakig megőrizzük. A munkatársak azonban már nem férnek hozzá az Ön ügyfélprofiljához és a megrendelése nyomán általunk készített dokumentumokhoz.

Az Ön jogai

A hatályos angol és európai jogszabályok értelmében Önnek, mint érintettnek, bizonyos jogai vannak az általunk vagy a nevünkben feldolgozott személyes adatokkal kapcsolatban. Az alábbiakban ismertetjük, hogy melyek ezek a jogok, és hogyan hivatkozhat ezekre a jogokra. A visszaélések megelőzése érdekében az Ön adatainak másolatát és másolatát elvileg csak a már ismert e-mail címére küldjük. Ha az adatokat más e-mail címre vagy például postai úton kívánja megkapni, megkérjük, hogy azonosítsa magát. A feldolgozott kérésekről nyilvántartást vezetünk; elfelejtett kérés esetén anonimizált adatokat tárolunk. Minden nyilatkozatot és adatmásolatot abban a gépileg olvasható adatformátumban küldünk Önnek, amelyet a rendszereinkben használunk. Önnek bármikor joga van panaszt tenni a Személyes Adatvédelmi Hatóságnál, ha azt gyanítja, hogy személyes adatait helytelenül használjuk.

Törvény

Az Önt megilleti a jog, hogy bármikor betekinthessen az általunk feldolgozott vagy feldolgoztatott, az Ön személyére vonatkozó vagy Önre visszavezethető adatokba. Erre vonatkozó kérését az adatvédelmi ügyekkel foglalkozó kapcsolattartónkhoz intézheti. Ezt követően 30 napon belül választ kap a kérésére. Ha a kérésének helyt adunk, akkor az általunk ismert e-mail címre megküldjük Önnek az összes adat másolatát, az ezeket az adatokat kezelő adatfeldolgozók áttekintésével, feltüntetve, hogy milyen kategóriában tároltuk ezeket az adatokat.

Megváltoztatási jog

Ön bármikor jogosult arra, hogy az általunk feldolgozott (vagy feldolgoztatott), az Ön személyére vonatkozó vagy Önre visszavezethető adatokat megkapja. Erre vonatkozó kérését az adatvédelmi ügyekkel foglalkozó kapcsolattartónkhoz intézheti. Ezt követően 30 napon belül választ kap a kérelmére. Ha a kérésének helyt adunk, akkor a nyilvántartott e-mail címünkre visszaigazolást küldünk Önnek arról, hogy az adatokat kiigazítottuk.

Az adatkezelés korlátozásához való jog

Az Ön személyével kapcsolatos vagy Önre visszavezethető adatok feldolgozásának (vagy feldolgozásának) korlátozásához bármikor joga van. Erre vonatkozó kérését az adatvédelmi ügyekkel foglalkozó kapcsolattartónkhoz intézheti. Ezt követően 30 napon belül választ kap a kérelmére. Ha a kérésének helyt adunk, a nyilvántartott e-mail címünkre visszaigazolást küldünk Önnek arról, hogy az adatokat a továbbiakban nem kezeljük, amíg Ön fel nem oldja a korlátozást.

A továbbítás joga

Önnek bármikor joga van ahhoz, hogy az általunk feldolgozott vagy feldolgoztatott, az Ön személyére vonatkozó vagy Önre visszavezethető adatokat mással feldolgoztassa. Erre vonatkozó kérését az adatvédelmi ügyekkel foglalkozó kapcsolattartónkhoz intézheti. Ezt követően 30 napon belül választ kap a kérelmére. Ha a kérésének helyt adunk, akkor az általunk ismert e-mail címre megküldjük Önnek az Önre vonatkozó összes olyan adat másolatát vagy másolatát, amelyet mi dolgoztunk fel, vagy amelyet a mi utasításunkra más adatfeldolgozók vagy harmadik felek dolgoztak fel. Ebben az esetben nagy valószínűséggel nem tudjuk tovább folytatni a szolgáltatás nyújtását, mivel az adatállományok biztonságos összekapcsolása ekkor már nem garantálható.

Bevetési jog és egyéb jogok

Joga van tiltakozni személyes adatainak a BricksDirect által vagy nevében történő feldolgozása ellen. Ha tiltakozik, a tiltakozásának rendezéséig azonnal leállítjuk az adatfeldolgozást. Ha a tiltakozása megalapozott, az általunk feldolgozott (vagy feldolgozott) adatok másolatát és/vagy másolatát az Ön rendelkezésére bocsátjuk, és ezt követően véglegesen megszüntetjük a feldolgozást. Önnek joga van ahhoz is, hogy ne tegyük ki automatizált egyedi döntéshozatalnak vagy profilalkotásnak. Nem fogjuk az Ön adatait oly módon feldolgozni, hogy ez a jog érvényesüljön. Ha úgy gondolja, hogy ez a helyzet, kérjük, forduljon az adatvédelmi ügyekkel foglalkozó kapcsolattartónkhoz.

Sütik

Google Analytics

A weboldalunkon keresztül az amerikai Google cég helyez el sütiket az "Analytics" szolgáltatás részeként. Ezt a szolgáltatást arra használjuk, hogy nyomon kövessük és jelentéseket kapjunk arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt. Ez a feldolgozó a vonatkozó törvények és rendeletek alapján kötelezhető arra, hogy hozzáférést biztosítson ezekhez az információkhoz. Nem engedélyeztük a Google számára, hogy a kapott analitikai információkat más Google-szolgáltatásokhoz használja.

Harmadik féltől származó sütik

Amennyiben harmadik féltől származó szoftvermegoldások sütiket használnak, ez az adatvédelmi nyilatkozatban szerepel.

Változások az adatvédelmi nyilatkozatban

Fenntartjuk a jogot, hogy adatvédelmi szabályzatunkat bármikor megváltoztassuk. Ezen az oldalon azonban mindig a legfrissebb változatot találja. Ha az új adatvédelmi szabályzat érinti az Önről már gyűjtött adatok feldolgozásának módját, e-mailben értesítjük Önt.

Elérhetőségek

BricksDirect
Elskensakker 30
5571SK Bergeijk
Hollandia

Telefontok: +31 (0) 497 337145

E-mail cím: info@bricksdirect.com

Kapcsolattartó személy adatvédelmi ügyekben

Niels Roest